Vinaora Nivo Slider

Cikkek

Nighthawk Ultimate

Nighthawk Ultimate low

A Nighthawk Ultimate a Nighthawk programcsalád legmagasabb szintű változata. 64 analóg vagy 32 IP kamerát támogat, melyek akár vegyesen, hibrid működésben is rögzíthetők. Ezen felül további funkciók is elérhetők a Professional változathoz képest, (VIdeotávfelügylet támogatása, Nighthawk Datalink támogatás), ezen felül több nézet és felhasználói csoport hozható létre.
A speciális funkciókon kívül minden Nighthawk funkció használható a szoftverben, így az esemény vezérelt rögíztéstől kezdve a kiterjesztett felhasználói jogosultság kezelésen túl a többszerveres központi megfigyelő rendszerekig minden manapság fontos funkciót tartalmaz az alapváltozat is.
 

A szoftver fejlesztésekor az elsődleges szempont egy nagy tudású, rugalmasan kezelhető, de mégis piacképes árú szoftver létrehozása volt, amely a szoftvercsomagok közötti különbözetek megfizetésével könnyen, gyorsan bővíthető és fejleszthető. A bővítés egyik fontos eleme a hardverkulcs, amelynek cseréjével - installálás nélkül - máris a bőví­tett szoftvert használhatjuk. Az alapváltozat a piacon fellelhető összes elterjedt funkcióval rendelkezik, sőt, több új saját fejlesztésű funkcióval is bír.  A szoftvercsomagok lehe­tővé teszik a kameraszám növelését és plusz funkciók aktiválását.

Széleskörű funkcionalitás

A rendszer alkalmas egy komplett videó távfelügye­let működtetésére, riasz­tások generálására és az ezekhez tarozó videó- és hanganyagok eljuttatására a távfelügyeleti szoftverhez. Az operátor munkáját nagyban segítheti a távoli eseményvezérelt nézet aktiválása. Több egy­idejű esemény alkalmával a nézet automati­kusan osztódik.

A szoftver egyik nagy előnye az intelligens kijelző-kezelés, amely lehetővé teszi, hogy egy monitoron több képernyőnézetet lás­sunk aktívan, valamint egy gépre akár négy képmegjelenítő eszközt vegyesen spot (osz­tott kép spot monitoron) és számítástechni­kai monitort csatlakoztassunk.
A szoft­ver egyes vál­tozataiban lehetőség van a képre és/vagy a kép mellé szö­veges adatot rögzíteni, így POS vagy egyéb (például vonalkód) más rendszer által szol­gáltatott bármilyen jellegű adat, információ rögzítése lehetséges.

A szoftver Ultimate változatához bővítésként vásárolható egy API (alkalmazás programozási felület), mely megfelelő jogosultság illetve szoftververzió esetén képes átadni minden információt más szoftverek számára. Ez a funkció könnyedén lehetővé teszi a rendszerünk integrálását bármilyen más rendszerhez, pél­dául épületfelügyeleti rendszerhez, riasztóközpontokhoz, beléptető rendsze­rekhez, vagy ügyviteli rendszerhez.

A hálózati terhelés a központi oldalról kameránként állít­ható, tehát a szoftver ilyen módon képes alkal­mazkodni az adott hálózat tulajdonságaihoz. Mivel a szoftver 100 százalékban biztonságtech­nikai alkalmazás, ezért magas szintű felhaszná­lói menedzsmenttel rendelkezik (szinte minden funkció, az összes video és hangforrás a felhasználói csoportok számára külön-külön tiltható vagy engedélyezhető), így a legszéleskörűbb jogosultság stratégia is beállítható, valamint lehetőség van az operációs rendszer teljes kizárására, így a korlátozott jogú felhasználó semmilyen módon nem fér hozzá, és nem látja azt.

Néhány kiemelt funkció a teljesség igénye nélkül: 

NightHawkEsemény vezérelt működés
A szoftverben minden eseményre (képtartalom elemzések: virtuális fotocella, mozgásérzékelés, arcdetekció, szabotázs észlelés stb..., I/O (relé) események, stb...) valamilyen vezérlést tudunk kiadni, legyen szó a rögzítés vagy a riasztások vezérléséről. Az eseményre adott riasztásokon (e-mail küldés, hangriasztás, relé vezérlés, riasztási üzenet stb...) túl, eseménynaplót is készíthetünk melyben kereshetővé válnak a régebbi eseményeink is. Természetesen a nézet aktiválás funkció is elérhető, ahol az adott eseményre a kívánt kamerakép teljes képernyős nézetre vált (több egy­idejű esemény alkalmával a nézet automati­kusan osztódik), hogy az operátorok dolgát megkönnytse. 

Központi megfigyelő (CMS - Central Monitoring System) rendszer
Már a Nighthawk alapváltozatához is tartozik egy ingyenes kliensszoftver, mely segítségével az élőkép, a felvételek és hangok távolról elérhetők, valamint a szerver távolról konfigurálható. Ezzel a kliensszoftverrel több szervert is összefoghatunk, a szervereken található kamerákat tetszőleges osztott nézetekben rendezhetjük el.

Video távfelügyeleti rendszer (VMS - Video Management System)
Az Ultimate változatban lehetőség van a CMS rendszer kibővítésére. A felügyeleti klienseknek átadhatjuk a szervereken beállított riasztásokat, eseményeket is, így a táfelügyelet operátorai valós időben tudják kezelni a riasztásokat is. A távfelügyelet segítségével számtalan szerver felügyelhető, akár több telephely riasztásai is összefoghatók egy központban. Természetesen a szervereket szintén távolról konfigurálhatjuk, ha erre szükség van. A CMS és a VMS esetében is a jogosultságok kiosztása a szervertől függetlenül történhet, tehát az operátorok, ha szükséges, nem tudnak hozzáférni a kliensekhez és a szerverekhez egyazon kóddal. Így humán oldal biztonsági kockázata csökkenthető.

Tárhely

A digitális rögzítők esetében sokszor felmerül a kérdés: mekkora időtartamot vagyunk képe­sek tárolni a legjobb minőségben az adott felbontáson. A szoftver alkal­mas külső tárolóegységek (USB, eSATA, SAN, NAS, ISCSI stb.) kezelésére és összetű­zésére, sőt tárolóegységenként akár meghatározhatjuk, hogy melyik kamera képét melyik aktuális „tárolóba" kívánjuk menteni. így lehetővé válik nagyobb mennyiségű felvé­tel tárolása is. Ezen felül a tárolt felvételeknek megadhatjuk, hogy mennyi időre kerüljenek megőrzésre, így a fontosabb felvételeket tovább, a kevésbé fontosabbakat hamarabb törölhetjük, automatikusan.

Egyszerű visszakeresés
A szoftver automatikusan minden felvétel mellé elkészíti a rá vonatkozó mozgástörténetet, mely jelzi, hogy az adott időpillanatban mennyi mozgás történt a felvételen. Ez az oszlopdiagram segít visszanézés közben, hogy csak azokat a felvételeket tekintsük meg ahol mozgás volt a felvételen. Természetesen lehetőségünk van a felvett videón egy adott területet kijelölve csak azokat a felvételeket megjeleníteni, ahol a kijelölt területen mozgás történt. Így könnyen megtaláljuk az otthagyott, vagy elvett tárgyakat, gyorsan áttekinthetjük az adott területen történt mozgásokat (Pl.: csak azokat a felvételeket nézzük meg, amikor valaki bement az ajtón, stb...).

Nighthawk Datalink (Tx/Rx)
A Nighthawk Datalink Tx egy alkalmazás programozási felület (API), egy kommunikációs csatornát biztosít a Nighthawk és más szoftverek között. Ennek a segítségével a Nighthawk más szoftverekhez illeszthető, például üygviteli rendszerek, épületfelügyeleti rendszerek, adathalász rendszerek, riasztó és beléptető rendszerek.
A Datalink Rx a más programokból történő adatok fogadását hivatott elvégezni. A más szoftverekből beérkező adatokat a Nighthawk dolgozza fel, teszi rá felvételre, adatbázisba rögzíti a többi esemény közé, stb... A Datalink mindkét verziójának vásárlása esetén konzultáljon velünk a pontos lehetőségekről, hiszen előforulhat, hogy a tökéletes illesztés érdekében fejlesztésre van szükség.

Pénztárgép (POS) funkció
A beérkező szöveges adokat (pl.: pénztárgéptől, vagy egyéb eszközöktől) a rendszer képes a felvételre feliratozni, így például pénztárgépek esetén összehasonlítható, hogy valóban azt vitte -e el a vásárló, ami a pénztárgépben rögzítésre került. Ezen felül ezek az adatok az esemény napló adatbázisában rögzíthetők, így később nagyon egyszerűen visszakereshetők, megjelölhetők.

Rendszámfelismerés (LPR)
A Professional változathoz megvásárolható a rendszámfelismerő modul, mely akár 99.8% felismerési valószínűségre képes megfelelő beállítás esetén. A rendszámfelismerő rendszer az elhaladó vagy megálló autók rendszámát felismeri, és az esemény adatbázisban lementi, így később a felismert renszámok kereshetővé válnak. Ez a rendszer beléptetésre is használható: a belépésre jogosult autók rendszámát egy adatbázisban rögzíthetjük (cégnévvel és a sofőr nevvel együtt), a szoftver pedig az arra jogosultakat ez alapján beengedi - egy vezérlést ad az adott áthaladást gátló eszköznek (pl.: sorompó, kapu). Az belépni kívánók manuálisan is - gombnyomásra - beengedhetők, vagy kint tarthatók.

Esemény napló
A szoftver két esemény naplóval rendelkezik az alapváltozat az "Események" menüpont alatt lehetővé teszi a rendszerüzenetek (események, rendszerváltozások, hibák) naplójának gyors megtekintését. Az "Esemény napló" ennél jóval kifinomultabb funkció. Ebben minden esemény megjelenhet amit szeretnénk a hozzá kapcsolódó felvételekkel együtt. Az események között szűrni, keresni lehet, illetve, ha fontos, meg tudjuk őket jelölni, így később nem kell visszakeresnünk mégegyszer. Az adott eseményre kattintva a kapcsolódó kamera felvételen a rendszer az esemény bekövetezésének időpillanatára ugrik, így az előtte és utána levő történéseket is követhetjük a felvételen, nem kimentett képek között kell válogatnunk.


A szoftver megvásárlása után, verzióktól elté­rően, de minimum két évig ingyenes a szoftver­követés, ebbe - a szoftverfrissítéseken kívül - az új szoftververziók is beletartoznak.

Nighthawk Ultimate program változat tulajdonságai:

Nighthawk Ultimate 
Alapfunkciók
Kamerák maximális száma Hibrid licenc esetén 2x32(32IP)
Kamerák maximális száma NVR licenc esetén 32 IP
Nézetek száma 8
Monitorok száma 4
Felhasználói csoportok 7
Kiterjesztett jogusultság kezelés Van
IO kezelés Van
PTZ vezérlés Van
Mobil lemezegység Van
Videó titkosítás -
AVI formátum támogatása Van
Osztott képernyős visszanézés Van
Videómentések priorizálása Van
Mozgástörténet Van
Külső esemény adatbázis Van
Pénztárgép feliratozás 1 db*
PC képernyő mentése Van
Esemény vezérelt riasztás kezelés
(Képi, mozgási, stb)
Van
Verzió követés 2 év
Felügyeleti funkciók
Műszaki távfelügyelet Van
CMS
(központi video megfigyelő rendszer)
Van
Távadminisztráció Van
Pénztárgép feliratozás (+adatbázisban tárolás) 1 db*
Nighthawk VMS
(Videó távfelügyeleti szerver)
-**
Riasztások továbbítása Van
Videó analitika
Arcdetekció Van
Virtuális fotocella Van
Szabotázs észlelése Van
Rendszámfelismerés (LPR) -**
Hálózati hozzáférés
Http szerver (webes megjelenítés) Van
Stream szerver -
Egyidejű kapcsolatok száma 4
MultiConn diszpécser opció Van
Nighthawk Datalink Tx (CMS API)
(Alkalmazás Programozási felület, adatkapcsolat külső programokkal)
-**
Nighthawk Data Rx
(Külsű ügyviteli programtól adatfogadás)
-**

*További kiegészítők vásárlásával bővíthető
** Kiegészítésként megvásárolható

Ön itt van: Home